Roni the Great

ΠΡΟΦΙΛ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η καλλιέργεια του φαρμακευτικού φυτού της αρώνιας είναι για εμάς οικογενειακή υπόθεση. Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα αυτή, αφού πρώτα πειστήκαμε, ξεκινώντας από τον πατέρα μου, γιατρό παθολόγο-διαβητολόγo, για τις μοναδικές φαρμακευτικές ιδιότητές της, αλλά και για τις προοπτικές εμπορίας των προϊόντων της στην Ελλάδα, μιας και τα παραδείγματα επιτυχημένης κυκλοφορίας τους σε Ευρώπη και Αμερική είναι πολλά. Έτσι, επενδύσαμε σημαντικά σε πρωτογενές επίπεδο, ξεκινώντας τη βιολογική καλλιέργεια σε ενιαία ιδιόκτητη έκταση 30 στρεμμάτων στο Νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στο Δήμο Μεγ. Αλεξάνδρου και θωρακίζοντας την με ιδιόκτητη παροχή νερού και καινοτόμα συστήματα ποτίσματος, σύγχρονα μηχανήματα καλλιέργειας και τέλος πολλή προσωπική χειρωνακτική εργασία που απαιτείται στη βιολογική καλλιέργεια. Χρειάζεται επίσης να αναφερθεί και η επιστημονική υποστήριξη που έχουμε σε όλη τη καλλιεργητική πρακτική, από τον Δρα Ιωάννη Σπανού, τακτικό ερευνητή στο ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα είναι να συγκομίζουμε τους πολύτιμους καρπούς της αρώνιας εξαιρετικής ποιότητας σε εμφάνιση και γεύση.

 

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ

Η αρώνια, οι ιδιότητές της και ο τόπος καλλιέργειάς της αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία μιας σειράς προϊόντων με βασική πρώτη ύλη τον φρέσκο καρπό της. Έτσι, ξεκινήσαμε συνεργασία με ελληνική μονάδα μεταποίησης φρούτων, που λειτουργεί με βάση την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την παραγωγή και ασφάλεια των τροφίμων και διαθέτουμε τα παρακάτω έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κάτω από την ευρωπαϊκά κατοχυρωμένη ονομασία Roni The Great.

 

3 Φρουτοποτά Αρώνιας
 • ARONIA NATURAL BOOST – Φυσικό φρουτοποτό με 35% βιολογικό χυμό αρώνιας , 38% χυμό εσπεριδοειδών (πορτοκάλι και λεμόνι) , 7% μέλι , 1%  πιπερόριζα (ginger) και 19% αφέψημα ελληνικών βοτάνων (τσάι του βουνού, φασκόμηλο και λουίζα).
 • ARONIA NATURAL GLOW – Φυσικό φρουτοποτό με 55% βιολογικό χυμό αρώνιας, 25% φυσικό χυμό κερασιού, 18% αφέψημα μέντας, 1% κουρκουμίνη και 1% αφέψημα μαύρου πιπεριού.
 • ARONIA NATURAL SPARK (BIO certified) – Φυσικό βιολογικό φρουτοποτό με 95% βιολογικό χυμό αρώνιας, 4% αφέψημα φλαμούρι και 1% κανέλα Κεϋλάνης.
Φρουτοποτά Αρώνιας

ARONIA NATURAL BOOST

βιολογικός χυμός αρώνιας 35%
χυμός εσπεριδοειδών (πορτοκάλι και λεμόνι) 38%
αφέψημα ελληνικών βοτάνων (τσάι του βουνού, φασκόμηλο και λουίζα) 19%
μέλι 7%
πιπερόριζα (ginger) 1%

ARONIA NATURAL GLOW

βιολογικός χυμός αρώνιας 55%
φυσικός χυμός κερασιού 25%
αφέψημα μέντας 18%
κουρκουμίνη 1%
αφέψημα μαύρου πιπεριού 1%

ARONIA NATURAL SPARK (BIO CERTIFIED)

βιολογικός χυμός αρώνιας 95%
αφέψημα φλαμουριού 4%
κανέλα Κεϋλάνης 1%

Πιο συγκεκριμένα:

Το Natural Boost είναι ένα φυσικό προϊόν που δίνει φυσική ενέργεια, boost-άρει τον οργανισμό με τη βοήθεια μόνο των συστατικών του, χωρίς την προσθήκη βιταμινών, συντηρητικών ή άλλων ενισχυτικών γεύσης. Δεν πρέπει να συγχέεται με άλλα προϊόντα που αναφέρονται ως ενεργειακά ποτά, επειδή δεν περιέχει καφεΐνη, ταυρίνη ή άλλα διεγερτικά. Είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση από παιδιά ή έγκυες ή ευάλωτες ομάδες.

Το Natural Glow περιέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό χυμού από 2 ισχυρά αντιοξειδωτικά φρούτα, την αρώνια και το κεράσι. Ο χυμός ενισχύεται από την κουρκουμίνη, τη δραστική φυσική ουσία του κουρκουμά, που είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό συστατικό. Επίσης, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι που βοηθά την κουρκουμίνη να απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέλος, προσθέτουμε αφέψημα μέντας για να δώσουμε έναν αναζωογονητικό και σαγηνευτικό χαρακτήρα.

Το Natural Spark είναι το πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν με το πιο ενισχυμένο ποσοστό χυμού αρώνιας, αυτό του 95%. Προσθέτουμε όμως και μια μικρή ποσότητα από αφέψημα φλαμουριού και κανέλας για να διεγείρουμε συνολικά τις αισθήσεις και το πνεύμα!

2 Αλείμματα Αρώνιας
 • ARONIA SPREAD ORANGE – Άλειμμα αρώνιας με ακτινίδιο και πορτοκάλι (77% φρούτα) και μελισσόχορτο.
 • ARONIA SPREAD GOJI-BERRY – Άλειμμα αρώνιας, με ακτινίδιο και γκοτζι μπέρυ (77% φρούτα) και φασκόμηλο.

 

Αλείμματα Αρώνιας

ARONIA SPREAD ORANGE

αρώνια 30%
ακτινίδιο 25%
πορτοκάλι 22%
καστανή ζάχαρη 20%
λεμόνι 2%
αλάτι 0.8%
μελισσόχορτο 0.2%

ARONIA SPREAD GOJI-BERRY

αρώνια 30%
ακτινίδιο 25%
γκότζι μπέρι 22%
καστανή ζάχαρη 20%
λεμόνι 2%
αλάτι 0.8%
φασκόμηλο 0.2%

Όσον αφορά στα spread είναι προϊόντα, που λόγω της σύστασης τους σε φρούτα, βότανα, ελάχιστο αλάτι αλλά και της υφής τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα στη μαγειρική, πέραν της επάλειψης σε ψωμί, κέϊκ και κρουασάν. Δηλαδή, να ενισχύσουν σάλτσες για γλυκόξινες συνταγές, να συνοδεύσουν τυριά και αλλαντικά, να προστεθούν σε γιαούρτι και παγωτό ή να προστεθούν ως συστατικό σε μπάρες δημητριακών κ.α. Γενικότερα πέραν της ενίσχυσης του οργανισμού με καλή ενέργεια μπορούν να βοηθήσουν και στην καλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΝΙΑ

Η αρώνια η μελανόκαρπη είναι ένα πολύτιμο φαρμακευτικό φυτό, οι καρποί του οποίου ανήκουν στην οικογένεια των μούρων και έχουν: Τις ισχυρότερες αντιοξειδωτκές, αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, από άλλους καρπούς. Συγκεκριμένα, έχουν μια πολύ υψηλή τιμή ORAC (Ogygen Radical Absorbance Capacity – ένα μέτρο της αντιοξειδωτικής δύναμης για εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών) – σχεδόν 80 μονάδες, το υψηλότερο μεταξύ των φρούτων. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος από τις επιζήμιες επιδράσεις της οξείδωσης. Πιο χαρακτηριστικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αρώνια δοκιμάστηκε από το Υπουργείο Γεωργίας το Νοέμβριο του 2007. Δημιουργήθηκε μια δημόσια σύγκριση που έδειξε ότι συγκρινόμενο με 276 άλλα τρόφιμα, που βρίσκονται στις ΗΠΑ, η αρώνια κατατάσσεται ως Νο1 αντιοξειδωτικό! Γενικά, οι καρποί της αρώνιας περιέχουν πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες, βιοοφλαβονοειδή, καροτενοειδή, σεροτονίνες, κατεχίνες, τανίνες, πηκτίνη, συμπλεγμα βιταμινών B 1 έως 9, C, A, E, K, P, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο.

 

Έτσι, τα οφέλη των καρπών της αρώνιας συνοψίζονται ως εξής::

 • προστατεύουν από
  1. τις καρδιαγγειακές παθήσεις
  2. τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού και πεπτικού συστήματος (ουροδόχος κύστη, προστάτης, στομάχι, λεπτό και παχύ έντερο)
  3. τη ραδιενέργεια
 • διεγείρουν την ανάπλαση του μυικού και συνδετικού ιστού και του αίματος
 • μειώνουν τις ορμόνες του οξειδωτικού stress, δια της αναστολής των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου
 • μειώνουν τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος
 • αυξάνουν τη ζωτικότητα του σώματος και το βασικό μεταβολισμό
 • υπερνικούν τις νευρικές διαταραχές και την κόπωση

Δικαίως λοιπόν η αρώνια αναφέρεται διεθνώς ως

nature’s healer and protector – ο καρπός της φυσικής θεραπείας και προστασίας
Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ – Η ΙΔΕΑ – Ο ΣΤΟΧΟΣ – Roni The Great – Conquer your own world!

Η πηγή της έμπνευσης πίσω από το όνομα και το μότο των προϊόντων είναι

1. Ο Μ.Αλέξανδρος, ο οποίος με τη ζωή και τη δράση του έμεινε γνωστός στην ιστορία ως Μέγας στρατηλάτης που ξεκίνησε από την αρχαία Πέλλα και κατάφερε να κατακτήσει τον τότε γνωστό κόσμο.

2. Η αρώνια από την προηγούμενη ανάλυση προκύπτει ότι δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ως the great antioxidant

3. O τόπος καταγωγής και η καλλιέργειά της αρώνιας γίνεται στο Νομό Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Μ. Αλεξάνδρου

 

Έτσι και εμείς, με μια πιο φρέσκια αλλά και συνάμα δυναμική θεώρηση της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής μας, δώσαμε στα προϊόντα την ονομασία Roni The Great. Θέλαμε με τον τρόπο αυτό, να ενθαρρύνουμε όλους εσάς να γευτείτε τα προϊόντα μας, να νιώσετε, να πάρετε ενέργεια και να εμπνευστείτε προκειμένου να νικήσετε τους προσωπικούς σας στόχους, μικρούς ή μεγάλους και εν τέλει να κατακτήστε το δικό σας κόσμο, δηλαδή να ξεπεράσετε ουσιαστικά πρώτα τον ευατό σας και να αποδείξετε ότι είστε καλύτεροι των προσδοκιών σας.

 • Εγγραφή
Έχετε χάσει τον κωδικό σας? Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομα χρήστη ή το email σας. Θα λάβετε ένα email με μια διεύθυνση για να δημιουργήσετε νέο κωδικό.
Δε μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με κανέναν.